Šta karakteriše dobar sadržajni marketing?

22. 11. 2016.

Sadržajni marketing se ne završava sa sklapanjem manje-više originalnih članaka. Otkrićemo vam, koje karakteristike opisuju dobar sadržajni marketing. Listu svojstava smo sastavili na osnovu istraživanja, sprovedenog od strane kompanije Adobe, u kojem je učestvovalo više od 12 hiljada korisnika.

Šta karakteriše dobar sadržajni marketing?

Sadržaj za svaku rezoluciju!

Prosečan korisnik ima pet malih uređaja, a prosečno dva koristi istovremeno. Upravo zbog ovoga ne smemo zaboraviti, da će se svaki kreirani sadržaj pojaviti na nekom ekranu. To znači, da nije dovoljno napisati dobar tekst ili smisliti super dizajn. Dobar dizajn se prilagođava svakom ekranu, a dobar tekst nije samo pun korisnih informacija, već se i lako čita u bilo kom formatu.

Ne smete „smarati” svoje čitaoce!

Dugački, dosadni članci odbijaju čitaoce. Dobar tekst nije preterano dugačak, pun je relevantnih informacija, podeljen je podnaslovima, a ilustrovan odgovarajućim slikama. Devet od deset korisnika bez razmišljanja zatvori članak koji ne zadovoljava gore navedene kriterijume.

Zabava, zabava, zabava

Kakve sadržaje deli tipičan korisnik društvenih mreža? Smešne i zabavne! Ovo potvrđuje i istraživanje kompanije Adobe – sedamdeset posto njihovih ispitanika ceni dobar humor.Čitaoci će dobre članke rado podeliti na društvenim mrežama

Ništa bez poverenja

Prosečan korisnik deli sadržaje samo ako ima poverenja u izvor istih. Zato se ne sme igrati sa poverenjem korisnika, ne smeju se objavljivati neistinite ili neproverene informacije.

Dobar savet zlata vredi

Većina ispitanika ceni korisne predloge i ponude. Korisnici su spremni čak i da podele neke lične podatke sa kompanijom, ako znaju da će zauzvrat dobiti neku korisnu informaciju. Upravo iz ovog razloga vredi upoznati čitaoce i obezbediti im korisne i relevantne informacije.

Ukoliko želite da vaši tekstovi budu kvalitetni i da odgovaraju gore navedenim kriterijumima, prepustite nam kreiranje sadržaja! Napisaćemo vam članke, na koje će čitaoci rado kliknuti!