Mi kell ahhoz, hogy a Google észrevegye a weboldalát? Kulcsszavak!

22. 7. 2017.

A kulcsszavak nagymértékben befolyásolják a weboldal reputációját és helyét a keresők találatai között, hiszen fő feladatuk, hogy lehetővé tegyék, hogy a kereső „ajánlja“ az oldalt a potenciális ügyfélnek, aki kutat a neten.

Mi kell ahhoz, hogy a Google észrevegye a weboldalát? Kulcsszavak! Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő kulcsszavak kiválasztása, melyek szoros kapcsolatban állnak a kínálattal, és a megfelelő embereket vonzzák az oldalra vagy a blogra, nem pedig a véletlenül arra járókat.

Ha már eddig eljutott a cikk olvasásában, valószínűleg már van saját weboldala vagy blogja, és szeretne javítani ennek az oldalnak a találatok között elfoglalt pozícióján. Ha még csak tervezi a honlap létrehozását, fontos, hogy kezdettől fogva jó úton járjon - használja a megfelelő módszereket, ha azt szeretné, hogy a honlap a keresőtalálatok első oldalán jelenjen meg.

A kulcsszavak meghatározása a keresőoptimalizálás (SEO) alapja. Az igazán jó kulcsszavak meghatározása nem egyszerű feladat, sok időt és koncentrációt igényel. Amennyiben nincs jól elvégezve, a várt eredmények elmaradhatnak, és akkor igaz a mondás, hogy "sok hűhó semmiért".

Hogy kell meghatározni a kulcsszavakat?

Kezdetnek üljön le és alaposan gondolja át, milyen szavakat írhat be a potenciális ügyfél a keresőbe az ön által kínált termék vagy szolgáltatás után kutatva. Készítsen egy nagyjából 50 szóból álló listát, majd analizálja a kifejezéseket.

Az elemzésben segítséget nyújthatnak a következő weboldalak: Google Keyword Planner

Google Keyword Planner

A Keyword Planner a Google ingyenes eszköze - áttekinthető és könnyen kezelhető. A meghatározott mezőbe be kell vinni a kulcsszavakat, egymás alá. Az eszköz bizonyos kulcsszavak alternatíváit is felkínálja, de be lehet úgy is állítani a programot, hogy csak olyan szavakat ajánljon, melyek szorosan kötődnek az ön által bevitt szavakhoz. A haladó beállításokban beállítható a földrajzi hely és a nyelv is, így a kulcsszavak egy adott területre szabhatók.

Az eszköz kilistázza a Google által ajánlott kulcsszavakat. Minden kulcsszó mellett megtalálható a havi átlagos keresések száma az adott szóra. A lista könnyel lerövidíthető azoknak a szavaknak az eliminálásával, melyekre ritkán keresnek rá a netezők. Az lenne a legjobb, ha az elemzés és a nem megfelelő szavak eliminálása után a lista mindössze 4-5 kulcsszót tartalmazna, melyekre alapozható a weboldal, illetve a blog tartalma.

Minden kiválasztott kulcsszó eleget kell tegyen legalább egy feltételnek: meg kell felelnie a célközönségnek. Emellett az sem hátrány, ha az adott szóra havonta sokszor rákeresnek az ügyfelek, viszont a konkurens weboldalak nagy része nem használja a szót.

Azt ajánljuk, hogy a kulcsszavakat ne ismételgessék minden egyes mondatban, csak azért, hogy a Google észrevegye a cikkeket. Itt is mértéket kell tartani, hiszen fontos, hogy a szöveg értelmes maradjon és a látogatók is szívesen olvassák.

Fontos tudnivaló a kulcsszavakról!

A kulcsszavak meghatározása komoly munka és nagyon fontos a weboldal optimalizálása során. Amennyiben a kiválasztott szavak nem kapcsolódnak szorosan a kínálathoz, az oldal ugyan megjelenhet a keresés eredményeinek első oldalán, de rossz helyen, ahol az ügyfelek nem keresik.

Segíthetünk önnek a kulcsszavak meghatározásában! Tekintse meg szolgáltatásaink listáját!