Hogy néz ki a jó webes tartalom?

21. 8. 2017.

Összecsapni egy rövid szöveget a blogra bárki tud. Van azonban ezzel némi gond: az ilyen szövegeket nem értékelik sem az olvasók, sem a Google. Ha nem szeretné, hogy az ön blogja is tű legyen a szénakazalban, kövesse a tartalommarketing 10 szabályát a szövegírás során.

Hogy néz ki a jó webes tartalom?

1. A tartalomnak informatívnak kell lennie!

Legyen a weboldala az adott terület egyfajta enciklopédiája! Biztosítson olvasóinak fontos információkat, tényeket és részleteket. A látogatók azért érkeztek az oldalra, mert meg szeretnének tudni vagy tanulni valami újat. Az informatív tartalom, a felhasználói élmény és az árnyalt reklám a nyerő kombináció!

2. A jó tartalom érzelmeket vált ki!

Ha a tartalom motiválja, inspirálja és megörvendezteti az olvasót, akkor már jó úton halad. Az érzelmek kiváltásával elérhető, hogy a honlap látogatói sokkal tovább emlékezzenek a termékekre.

3. Az őszinteség a legjobb politika!

Ha nyíltan, érthetően és őszintén kommunikál a látogatókkal, egy felbecsülhetetlen dologgal fogják megjutalmazni – a bizalmukkal.

4. A haszontalan tartalom írása időpocsékolás!

A tartalom hasznos kell legyen az olvasó számára. Minden cikknek meg kell legyen a célja, meg kell oldjon valamilyen problémát vagy meg kell magyarázzon valamit. Ennek a cikknek például az a célja, hogy megmagyarázza, hogyan hozhat létre olyan tartalmat, mely eredményes, vagy ha más írja ön számára a cikkeket, hogyan ellenőrizheti le, a megfelelő szinten van-e a tartalomfejlesztő munkája.

5. Az érdekes tartalom nem viszi rá a felhasználót, hogy a jobb felső sarokban lévő X-re kattintson.

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy hangosan felnevettünk egy reklámon. Ugyanezt az eredményt kell elérje az online tartalom is. Van valamilyen tréfás üzleti anekdotája, vagy szakmai vicce? Mesélje el látogatóinak – mindenki szeret nevetni!

6. A nyereségesség a minőséges tartalom fő jellemzője.

A-haa! Profit! Minden üzletember kedvenc szava. A viccet félretéve – a befektetés megtérülésének mutatója minden marketingprogram alapja. Mindenki, aki tartalommarketingbe fektet, elvárja, hogy az online tartalom a látogatókat vásárlókká konvertálja, azaz, hogy profitot termeljen.

7. A tartalom KÖTELEZŐEN optimalizált kell, hogy legyen!

Ha nem ismeri a SEO fogalmát, gyorsan katt erre a cikkre! (link) Minden tartalomnak, legyen az blogbejegyzés, termékleírás vagy a vállalat bemutatkozása, tartalmaznia kell a gondosan meghatározott kulcsszavakat, vagyis keresőoptimalizáltnak kell lennie. Ha a Google nem „látja“ a cikket, a potenciális vásárlók sem fogják könnyen megtalálni a keresők segítségével.

8. A releváns tartalom a nyerő.

Írhat ön tökéletes, informatív, érdekes és optimalizált cikket, de nem fog vele elérni semmit, ha a cikk nem releváns a közönség számára. Ez azt jelenti, hogy ha valaki cipőket árul online, semmi haszna nem lesz a tökéletes, méz előállításával foglalkozó cikkből.

9. A tartalommarketinggel foglalkozóknak alkalmazkodniuk kell a trendekhez.

Az interneten kudarcot vall mindenki, aki nem elég dinamikus. Ha megjelenik egy új trend, nincs sok választási lehetőség, követni kell azt – de az jár legjobban, aki maga kreálja a tartalommarketing trendeket.

10. A tartalom márkahű kell legyen.

Minden cikk, minden mondat hiteles kell legyen, összhangban azzal, amit a márka jelképez és képvisel.10 tipp a jó netes tartalomhoz