Hogyan tud hasznot húzni egy édességbolt a közösségi oldalakból?

15. 9. 2017.

Blogunk „vendége” volt Patai Zsuzsanna, aki egy bristoli édességbolt social media menedzsere. Kérésünkre elmesélte, hogyan használhatók a közösségi oldalak egy édességbolt forgalmának növelésére.

Hogyan tud hasznot húzni egy édességbolt a közösségi oldalakból?A közösségi média célja az édességboltok esetében is, hogy egy olyan online közösséget hozzon létre, amelyben kialakítható a kétirányú kommunikáció a célközönséggel, megerősíthető a vásárlói lojalitás és növelhető a vásárlók száma. Nézzük sorban, milyen eszközökkel érhetők el az imént említett célok kisvállalkozásunkban.

A vizuális tartalom elengedhetetlen

Elkerülhetetlen, hogy a közösségi oldalakon megosztott bejegyzéseinkhez egy-egy vizuális tartalmat is csatlakoztassunk. Leggyakrabban képekkel, videókkal, animációkkal színesítjük bejegyzéseinket. Az édességboltban minden évben készülnek esküvői köszönőajándékok, gondosan összeválogatott édességekből. Ezt a folyamatot mutatjuk be egy kulisszák mögötti, mindössze 20 másodperces kisfilmmel - az előkészületektől a termékek csomagolásán át, a csomagok kiszállításáig. Az ilyen rövid videók segítenek felhívni a látogatók figyelmét édességboltunk eredményes és sokszínű munkásságára.

A linkek is fontosak

Amikor a termékek bemutatására használom a közösségi felületeket, mindig ügyelek arra, hogy a bejegyzések tartalmazzák a webshop linkjét is, hiszen ezzel is növelem az esélyt a termékeink értékesítésére. Az ilyen bejegyzésekhez is ajánlatos képeket társítani. Ezek kiválasztásakor egyik fő szempont az élénk színek használata. Tegyük fel, hogy az újonnan érkezett csokoládékat szeretnénk bemutatni a közösségi oldalunkon. A széles választék közül azokról a csokikról készülnek képek, amelyek csomagolása sokszínű, élénk, hiszen ezzel ragadhatjuk meg a vásárlók figyelmét.csokolade

A videók és animációk fénykorát éljük

Az egyik új ötletem, hogy rövid történetekkel „keltem életre” az édességeket. Ez alatt a gumicukorkák (macik, pingvinek, dinoszauruszok) animálását értem. A jelenetek lehetnek nagyon egyszerűek, például a gumicukorkák besétálnak az édességbolt ajtaján, beinvitálva a videó megtekintőjét a boltba. Akár különböző események alkalmából is készülhetnek animációk. Ilyen esemény például a bolt megnyitásának évfordulója, Halloween, Karácsony. A hirdetésben pedig ajándék kuponokat kínálunk, valamint különböző kisebb nyereményeket. Mindkét esetben a mottó: a kevesebb néha több. Egyik videó hosszúsága sem haladja meg a 30 másodpercet. Ennyi idő ugyanis elég arra, hogy felkeltsük a figyelmet a vásárlókban.

Megfelelő stratégia mellett a közösségi oldalak segítenek édességboltunk hírének növelésében és a kétoldalú kommunikáció egy új felületen történő megmutatkozásában.

A cikket vendégbloggerünk, Patai Zsuzsanna írta.