Miért fontos a tartalommarketing?

12. 11. 2016.

A tartalommarketing egy kommunikációs stratégia, mely a teljes közönség hosszú távú bevonzását, megnyerését és szórakoztatását szolgálja. Az ilyen típusú marketing kampány célja, hogy ösztönözze az ügyfelek aktivitását.

Miért fontos a tartalommarketing?A tartalommarketing, angolul content marketing, mint az reklám és marketingbüdzsé új kategóriája jelentkezett az elmúlt három-négy évben a nyugati országokban.

Érdekesség: Az amerikai ANA (Association of National Advertisers) a content marketing kifejezést kiáltotta ki a 2015-ös év marketing szavának.

Ma már szinte természetes, hogy minden márka, a kötelező közösségi média jelenlét mellett, saját weboldalt is üzemeltet, melyen fontos és releváns tartalmat tesz közzé. A jó tartalommarketing célja nem az azonnali eladás, hanem a vásárlók és potenciális vásárlók informálása, oktatása és szórakoztatása. Ha a potenciális ügyfélnek folyamatosan minőséges tartalmat biztosítunk, hamarosan lojálissá válik és létrejön az a bizonyos felbecsülhetetlen kapcsolat a vállalat és a kliens között. Ez a kapcsolat pedig jelentősen növeli a vásárlás esélyeit. Ez egy remek mód arra, hogy befolyásoljuk a vásárlók véleményét és biztosítsuk az elégedettségüket, ők pedig cserébe megosztják a minőségi tartalmakat az ismerőseikkel a közösségi hálókon, ezáltal vonzva a potenciális vásárlókat.

Feltűnt-e önnek, hogy ez a cikk is a tartalommarketing egy jól előkészített eszköze? Informál, szórakoztat és az a célja, hogy kapcsolatot teremtsen köztünk és önök között.

A kis- és közepes vállalatok a minőségi tartalom segítségével informálhatják a potenciális ügyfeleiket a termékeikről és a szolgáltatásaikról, annak érdekében, hogy közelebbről is be tudják mutatni a kínálatukat. Ha a vállalathoz gyakran fordulnak hasonló kérdésekkel a potenciális vásárlók, valószínűsíthető, hogy a választ ezekre a kérdésekre már korábban is megpróbálták megtalálni az interneten. Azonban, ha a vállalat weboldalán található valamilyen, témát érintő tartalom, akkor a Google a potenciális ügyfelet egyenesen a vállalat honlapjára vezeti. Ha a weboldalon gyakran jelennek meg új tartalmak egy meghatározott témában, a Google előrébb helyezi az adott oldalt, minden olyan kérdés esetében, ami az adott témát érinti. A bővebb tartalom eredménye a weboldal nagyobb látogatottsága.A Google-nek is fontos a tartalomÉppen ez mutatja, hogy a nem csak az ügyfelek, hanem a Google miatt is érdemes minőséges, kreatív tartalmakat írni. Az internetes tartalmak növekedése ugyanis drasztikusan megnövelte a nemkívánatos tartalom (SPAM) növekedését is, a Google pedig 2011 elején kidolgozott egy algoritmust, mely a Google Panda néven vált ismertté, és amely visszatér a múltba, és elrontja azok “szórakozását”, akik nem a szabályok szerint játszottak. Azok az oldalak, melyeken a Panda máshonnan átmásolt tartalmakat talált, vagy nem etikus technikákat vélt felismerni, gyakorlatilag egy éjszaka leforgása alatt törölve lettek a legjelentősebb kereső találatai közül. Idővel a Panda még erősebbé és még okosabbá vált, ez pedig felbátorította azokat, akik minőségi tartalmat teremtenek. Az felhasználók egyre jobban kezdték értékelni azokat a weboldalakat, melyek eredeti tartalmakat jelentetnek meg, elkezdték megosztani a tartalmakat egymás között, az ilyen oldalak pedig remek rangra tettek szert a nem fizetett, azaz szerves keresések esetében. Nem sokkal a Panda megjelenését követően a többi kereső is hasonló szolgáltatásokat kezdett el biztosítani a felhasználóinak.

A minőség végre kapott egy új esélyt.

A vállalatok és a márkák fokozatosan átirányították a marketing büdzsé egy részét a minőséges és értelmes tartalom fejlesztésére. Ma már sok nagyvállalat saját alkalmazottakat foglalkoztat, akik minőségi webtartalmakat írnak, de nem ritka a professzionális ügynökségek felbérlése sem.