6 ok, amiért a tartalomfejlesztés fontos része a marketingnek

27. 1. 2021.

Mi minden tartozik a webes tartalomhoz? Valójában minden, a közösségi oldalaktól kezdve, a videókon át, egészen a weboldalakig és a blogokig. Tartalom minden, ami a céget képviseli az online világban.

6 ok, amiért a tartalomfejlesztés fontos része a marketingnekA gondosan kidolgozott tartalomstratégiák az utóbbi években a digitális marketing egyik legfontosabb elemévé váltak.

Mindent hajszálpontosan kell megtervezni, az írás stílusa pedig meg kell feleljen a célközönség ízlésének, hiszen csak így jöhet létre a konverzió. A cégek gyakran esnek abba a hibába, hogy a marketingre szánt pénzösszeget egyetlen dologba fektetik – például videók készítésébe. Nem szabad azonban lebecsülni az írott webes tartalmak erejét sem. Az írott tartalom bevonzza a látogatókat a weboldalra vagy a közösségi profilokra, és ha minőséges, a látogatók folyamatosan vissza is fognak térni. Végül is, ki ne szeretne tartalmas, informatív és tanulságos szövegeket olvasni?

Lássuk, miért olyan fontos a tartalomfejlesztés!

 1. Segít kiépíteni a márkaismertséget

  Az új termékek és ötletek bemutatása időigényes lehet. Fel kell kelteni a leendő felhasználók érdeklődését, és lehetőséget biztosítani számukra, hogy többet is megtudjanak a termékről, szolgáltatásról. Azzal, hogy tartalmakat teszünk közzé a különféle kommunikációs csatornákon keresztül, sokat segíthetünk nekik ebben. A közösségi oldalak, hírlevelek, blogok és weboldalak mind lehetőséget nyújtanak arra, hogy jól megírt, érdekes és hasznos szöveges tartalmakat tegyünk közzé, melyek kapcsolódnak a márkához és hozzájárulnak a márkaismertséghez.
 2. Az írott tartalom a SEO-nak is jót tesz

  Az írott tartalmak mindig is fontosak voltak és azok is maradnak a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából. A videók is jobban rangsorolódnak, ha szöveges tartalom kíséri őket. Ez lehet akár egy leírás a YouTube-on, mely a gondosan meghatározott kulcsszavak segítségével hozzájárul ahhoz, hogy a videó minél jobb helyen zárjon a találati listán. A blogbejegyzések segítenek a weboldalaknak jobb helyet elérni a keresési eredmények között, és még a Facebook bejegyzések is nagyobb közönséghez jutnak el, ha jól vannak megírva.
 3. Az írott tartalmak segítenek bemutatni a céget és annak céljait

  Az írott tartalmak rendszeres közzétételével a látogatók betekintést nyerhetnek a cég működésébe, kínálatába, céljaiba és képviselt értékeibe.
 4. A jó tartalmakra mások is linkelnek

  Amennyiben a cég rendszeresen frissíti weboldalát releváns tartalmakkal, hamarosan más cégek is emlegetni kezdik a tartalmakat és linkelnek feléjük saját weboldalaikon, ezzel pedig a weboldal keresési találatok közötti helyére is pozitív hatást gyakorolnak.
 5. A jó tartalmat megosztják

  A látogatók a jó tartalmakat a saját közösségi oldalaikon is megosztják. Éppen ezért fontos az írott tartalomba megfelelő kulcsszavakat illeszteni, olyan címeket írni, melyek felkeltik az érdeklődést (melyek számokat tartalmaznak, szokatlan kérdéseket tesznek fel, vagy bármit, ami felkelti az olvasók figyelmét). Függetlenül attól, hogy blogbejegyzésről vagy közösségi oldalon megjelenő bejegyzésről van szó, az érdekes tartalmakat az olvasók saját közönségükkel is megosztják.
 6. Az írott tartalmak megnövelik az oldalon való tartózkodási időt

  Gondoljunk csak kedvenc márkánkra – miért pont ez a kedvencünk? Nagy eséllyel a digitális stratégiája miatt. Attól függetlenül, hogy egy érdekes Instagram oldalról, egy könnyen használható weboldalról vagy egy érdekes blogról van-e szó, amit szívesen olvasgatunk kávézás közben, az írott tartalom fontos része ennek a stratégiának.

Összegzésül...

Az írott webes tartalmak erejét nem szabad lebecsülni. A jó tartalom kapcsolatot épít ki a közönséggel és erősíti a márkalojalitást. Amennyiben még csak tervben van az írott tartalmak bekapcsolása a digitális stratégiába, érdemes elgondolkodni a hangnemen, melyet meg szeretnénk ütni, azon, hogy milyen szabályokat szeretnénk betartani és hogyan szeretnénk elmesélni a márka vagy a cég történetét.