Mi jellemzi a jó tartalommarketinget?

26. 11. 2016.

A tartalommarketing nem csak abból áll, hogy összeállítunk egy többé-kevésbé eredeti cikket. Cikkünkből megtudhatja, milyen tulajdonságok jellemzik az igazán jó tartalommarketinget. Listánkat az Adobe cég kutatásainak eredményére alapoztuk, melyben több mint 12 ezer felhasználó véleményét vették számításba.

Mi jellemzi a jó tartalommarketinget?

Tartalom minden felbontásban!

Egy átlagos felhasználó öt kis berendezéssel rendelkezik, melyből átlagosan kettőt párhuzamosan használ. Ezért nagyon fontos szem előtt tartani, hogy bármilyen online tartalmat is hozzunk létre, az valamilyen képernyőn fog megjelenni. Nem elég tehát egy jó szöveget írni, vagy egy szuper dizájnt megalkotni. A jó dizájn fogyasztható formátumban készül, a jó szöveg pedig nem csak tartalmas, hanem könnyen olvasható is, bármilyen felbontásban is nyissa meg a felhasználó.

Nem szabad untatni a fogyasztókat

A hosszú, unalmas cikkek taszítják az olvasókat. Egy jó szöveg nem túl hosszú, tartalmas, alcímekkel szabdalt, megfelelő illusztrációkkal van kiegészítve, és hasznos információkat tálal érdekes körítésben. Ha nem ilyen tartalommal találkozik, tízből kilenc felhasználó egyszerűen bezárja a cikket.

Szórakozás, szórakozás, szórakozás

Milyen tartalmakat oszt meg általában egy közösségi oldal felhasználója? Olyasmit, ami vicces. Ezt támasztja alá az Adobe kutatása is, mely szerint a kérdezettek hetven százaléka értékeli a humort.Az olvasók a jó cikkeket szívesen megosztják a közösségi oldalakon

A bizalom az alapja mindennek

Az átlagos fogyasztó csak akkor oszt meg valamit, ha megbízhatónak találja a forrást. Éppen ezért nem szabad eljátszani az olvasóink bizalmát, azzal, hogy hiteltelen, ellenőrizetlen információkat közlünk velük.

A jó javaslat aranyat ér

A kérdezettek nagy része értékeli az olyan ajánlatokat, melyek számukra hasznosak. Sőt, egy hasznos információért még arra is hajlandók, hogy megadjanak egy-két információt magukról. Ezért érdemes megismerni az olvasóinkat, és olyan információkat biztosítani nekik, melyek a hasznukra lesznek.

Ha szeretne mind az öt követelménynek eleget tenni, bízza csak ránk a tartalomfejlesztést! Garantáltan olyan cikkeket írunk önnek, melyekre az olvasók szívesen kattintanak!