Mi az a SEO? Érdemes időt fordítani rá?

23. 12. 2016.

Meg van elégedve vállalata weboldalával? Elégedett a kinézetével, vagy azért van megelégedve, mert a weboldal vonzza az új ügyfeleket és előrébb lendíti az üzletet? A keresőoptimalizálásra (SEO) érdemes időt és figyelmet fordítani, ugyanis a jó SEO új látogatókat vonz az oldalra, a kiváló SEO pedig vásárlókká alakítja őket.

Mi az a SEO? Érdemes időt fordítani rá?Cikkünkben bemutatunk egy egyszerű és ingyenes módszert, melynek segítségével leellenőrizheti, optimalizált-e a weboldala!

Mi az a SEO?

Napjainkban, mikor már minden szükséges információ, termék és szolgáltatás megtalálható a neten, nem elég csak feltölteni a weboldalt, ki is kell harcolni a megfelelő helyet a világhálón. Hányszor esett meg önnel, hogy rákeresett egy fogalomra, és a választ a találatok ötödik vagy hatodik oldalán olvasta el? Egyszer sem? Érthető, ugyanis a legtöbb netező megelégszik a találatok első oldalán felkínált információkkal.

A Google a találatokat különféle algoritmusok segítségével rangsorolja. Mellőzzük a komplikált magyarázatot – az internetet elképzelhetjük úgy is, mint egy pókhálót, az algoritmusok pedig a pókok, melyek átfésülik a hálót releváns információk után kutatva. Azok az oldalak, melyeket a pókok érdekesnek ítélnek, jobb helyen jelennek meg a találatok között.

A SEO (Search Engine Optimization) tulajdonképpen a weboldal és a tartalom adaptálása az algoritmusok követelményeinek megfelelően. Azokat a faktorokat, melyek az oldal rangsorolását befolyásolják, két nagy csoportra osztjuk:
- On-site SEO és
- Off-site SEO.

On-site SEO, azaz az apróságok, melyek a profitot jelentik

Ezekkel a faktorokkal érdemes már a weboldal kidolgozása előtt is foglalkozni, ugyanis a dizájnerek és a programozók is gyakran elfelejtenek odafigyelni a keresőoptimalizálásra. A kód, meta tag és sok más olyan technikai elem, mely kihat a rangsorolásra, valójában a programozótól függ. Amire még oda kell figyelni, az a weboldalon található képek elnevezése, a képek mennyisége, a szöveges tartalmak hossza, valamint a kulcsszavak sűrűsége. A képek és a szöveg aránya is fontos, ebbe a kategóriába sorolható az oldal szerkezete is. A rangsorolást befolyásolja az új tartalom megjelentetésének gyakorisága is. Az optimalizált oldal előkészítése nem komplikált, és nem is vesz több időt igénybe, mint az egyszerű weboldal létrehozása, a kulcs a hozzáállásban rejlik!

Üzleti célokra is használja a közösségi oldalakat? Mert kellene…

Az Off-site SEO azokra a tartalmakra vonatkozik, melyeknek köze van a weboldalhoz, de mégsem azon találhatóak meg. Cége Facebook oldalán mindenképp tüntesse fel weboldala címét és ossza meg az oldalon található tartalmakat. Próbálja elérni, hogy más emberek vagy cégek is megosszák az ön weboldalát saját közösségi oldalukon.A SEO nélkülözhetetlen!

Hogyan tudja leellenőrizni, hogy optimalizálva van-e a weboldala?

Ha szeretné, hogy az ön cégének is legyen saját weboldala, fontos, hogy először mindenképp elemezze az összes említett faktort, hogy időt és pénzt takarítson meg magának.

Ha viszont már van weboldala, a Small SEO Tools ingyenes online eszköz segítségével könnyen leellenőrizheti, optimalizált-e a weboldala!
A mi weboldalunk a legmagasabb osztályzatot érte el, melyről bizonylatot is kaptunk!
Website Seo score checker

Akkor se csüggedjen, ha az ön oldala nem érte el a legmagasabb osztályzatot! Lépjen velünk kapcsolatba, és segítünk!